понеділок, 28 квітня 2014 р.

ЩОБ ЖИТТЯ БУЛО БАРВИСТІШИМ

№№33-34 від 26 квітня

Усі відвідувачі міської бібліотеки, завітавши до неї ще у зимові холоди, були приємно зачаровані ніжними квітами у горщиках, що прикрасили читальну залу, а згодом і абонемент. Від їх яскравого різнобарв'я так і віяло подихом весни, створювалася атмосфера тепла та затишку. Більше того, виготовлені вони були так майстерно, що на перший погляд, здавалися живими. І лише уважно роздивившись, та торкнувшись тендітних пелюсток, можна було зрозуміти, що краса ця - рукотворна. А створила їх звичайна сільська трудівниця - виноградар з с. Куцуруб Тетяна Сергіївна Зарічна. Жінка розповіла, що рукоділля вабило давно. Ази вишивання та в'язання, вивчені у школі, давали змогу й пізніше оздоблювати та виготовляти якісь нескладні  речі. А побачивши у міській бібліотеці (активною читачкою якої вона є) журнал "Жасмин", "захворіла" ужитковим мистецтвом. Справа в тому, що цей журнал, який почав виходити з 2012 р. (а бібліотека його передплатила у 2013р.), і розрахований саме на тих, хто прагне зайнятися ручною творчістю, та пропонує майстер-класи щодо виготовлення різноманітних поробок.
Розпочати жінка вирішила з квітів: уважно переводила малюнки, підбирала необхідний матеріал, вивчала техніки виготовлення (а їх було чимало - пейп-арт, декупаж, квілінг, скрапбукінг, теймарі тощо). А потім, взялася власне за роботу. Й один за одним почали з'являтися на світ горщики з яскравими та барвистими примулами, нарцисами, сакурою, лілеями, мальвами… Всіх і не перелічиш. А допомагав Тетяні коханий чоловік, якого вона лагідно називає теж квітковим ім'ям - Васильок. Удвох робота посувалася швидше та веселіше. Й за горщиками квітів з'явилися вигадливі будиночки - спочатку зимовий, а потім і літній.
Так захопилася, що вирішила на цьому не зупинятися, а освоювати й інші напрямки - бісероплетіння, писанкарство, виготовлення ляльок-мотанок тощо. Навіть улюблений журнал "Жасмин" на 2014 рік вже сама додому передплатила, аби завжди був під рукою. Радіє, що й для Василька там є цікаві "чоловічі" поробки.
Було б бажання, а якихось особливих коштів для цього зовсім не треба, бо виготовляти поробки, загалом, можна з такого здавалося б непотребу, як бляшанки з під пива, пластикові пляшки, старі газети та ганчір'я.
А далі Тетяна, коли досвіду і навичок ще трохи набереться, то й власні оригінальні роботи планує створювати. Шкода лише, що часу зараз бракує, бо ж робота на винограднику розпочалася… Та заняттю для душі завжди можна якусь годинку приділити - вважає. Адже завдяки цьому наше життя стає набагато цікавішим і різнобарвнішим.

                                                                                                                                      Л. КОЧМАР.

Немає коментарів:

Дописати коментар